Over Stephanie

Mensen fascineren me mateloos.

Niet alleen als individu, maar ook als lid van een organisatie of systeem. Ik ben ervan overtuigd dat – naast je persoonlijkheid – je plek in het geheel bepaalt hoe je in het leven staat en wat je er voor jezelf uithaalt.

Dat ondervond ik zelf als oudste in een gezin van 4 kinderen. Vanuit onze plek in het systeem ontwikkelden we onze unieke blik op de wereld. Dat bepaalde niet alleen onze individuele identiteit, maar ook de interne dynamiek binnen ons gezinssysteem.

Het lag voor de hand dat ik psychologie zou gaan studeren. Ook tijdens mijn studies bleven het spanningsveld en de delicate balans tussen het individu en het grotere geheel me enorm inspireren. Ik smulde van thema’s zoals groepsdynamica, sociale psychologie, organisatiepsychologie en organisatie design.

Na mijn studies koos ik heel bewust voor de HR-sector.

Omdat we een groot deel van onze tijd doorbrengen op de werkvloer, leek me dat de ideale context om mijn kennis om te zetten in de praktijk. Van assessments tot rekrutering, van change management tot algemeen HR-beleid, van payroll tot sociale wetgeving: alle aspecten die de samenwerking tussen mensen op de werkvloer bevorderen en beïnvloeden kwamen in mijn loopbaan aan bod.

Omdat mijn inzichten door de jaren heen door nieuwe elementen worden uitgedaagd, blijf ik opleidingen volgen. Ze laten me steeds nieuwe invalshoeken ontdekken. Zo verdiep ik me momenteel in systemische constellaties, een bijzonder waardevolle aanvulling bij mijn achtergrond als psycholoog en in contexten van verandering.

Door alles wat ik ervaarde en nog steeds leer, werd gaandeweg mijn missie duidelijk: ervoor zorgen dat iedereen in de organisatie op de juiste plek zit. Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal, met onze eigen unieke talenten en ervaring, een plek hebben waar we volledig tot ons recht komen en een meerwaarde betekenen voor het geheel.

Telkens weer zie ik hoe de context mee bepaalt welke rol mensen bereid zijn of kunnen opnemen.

Wanneer mensen niet op hun juiste plek zitten, dan voel je dat in elke vezel van het systeem. En dus ook in organisaties. Het wordt zichtbaar in kleine dingen, zoals frustraties, energieverlies en verwarring, maar de impact kan groot zijn: klantenklachten, absenteïsme en verloop, verlies van efficiëntie en focus.

Gelukkig werkt het ook omgekeerd. Wanneer het plaatje organisatorisch klopt, halen mensen veel meer betekenis uit hun job. Omdat we allemaal zo verschillend zijn, ontstaat een bijzonder samenspel waar verbeeldingskracht, ondernemerschap en vernieuwing elkaar ontmoeten. Het is deze bijzondere energie die ervoor zorgt dat organisaties duurzaam groeien.

Ik zie het als mijn rol om die dynamiek te faciliteren, vooral in tijden van verandering. Hierbij werk ik vanuit verschillende invalshoeken zoals payroll, performance, rollen en verantwoordelijkheden, ontwikkeling en het organisatiemodel.

De grote uitdaging is om zowel het individu als de organisatie te respecteren.

Want beide zijn cruciaal, en in veel bedrijven zie je vaak de focus op het ene of het andere. Terwijl net die balans zorgt voor het stevige fundament dat zo belangrijk is voor groei.

Bij mijn manier van werken laat ik me graag inspireren door de filosofie achter het Zuid-Afrikaanse begrip ‘Ubuntu’, wat betekent: “Ik ben, omdat wij zijn”, of vrij vertaald: ons bestaan krijgt betekenis omdat we omringd worden door anderen. We zijn allemaal met elkaar verbonden, en dat maakt ons sterker, als individu en als samenleving.

Graag help ik mee om het strategische fundament te leggen voor deze duurzame verbinding.

Kan jouw organisatie mijn hulp gebruiken?