Werk met Stephanie

The HR Fundamentals

Maakt jouw bedrijf een snelle groei door? Vraag je je af hoe jij er als CEO voor kan zorgen dat het organisatiemodel, de rollen en verantwoordelijkheden en heel wat andere HR-aspecten kunnen worden ingericht zodat ze aansluiten bij je toekomstige/nieuwe businessmodel?

Met mijn programma ‘The HR Fundamentals’, begeleid ik jullie aan de hand van een aantal workshops en de nodige omkadering, bij het leggen van een duurzame en complete basis. Met deze aanpak respecteren we zowel het individu als de organisatie. Door beide in evenwicht te brengen, creëren we een stevig fundament dat een snelle groei toelaat en zelfs mee in de hand werkt.

Het resultaat? Een duidelijk, werkbaar en op maat gemaakt kader dat vlot kan worden uitgerold zonder een claim te leggen op de lopende processen.

Hoe werkt het?

Stap 1: Kick-of

Tijdens een kick-of vergadering breng ik het huidige HR-landschap van jouw organisatie in kaart. Wat is er al voorzien? Wie doet wat? Welke documenten en systemen gebruiken jullie? Met welke partners werken jullie samen?

Ook bepalen we wie er in de organisatie actief betrokken wordt bij het opzetten van het nieuwe fundament: het ‘change team’, en maken we een aantal andere praktische afspraken.

Stap 2: De workshops

Tijdens een aantal workshops duiken we in de verschillende aspecten van het HR-fundament en tekenen we de toekomstige organisatie uit.

De organisatie van de toekomst

Vanuit de macro-processen vertalen we het businessmodel van de toekomst naar de organisatie van de toekomst.

Rollen en verantwoordelijkheden

We inventariseren de rollen en verantwoordelijkheden en leggen de activiteiten waar ze horen.

Skills voor de toekomst

Zowel op technisch als sociaal vlak, zowel op vlak van het team als van het individu kijken we welke skills er nodig zijn..

Het kader voor verloning en waardering

Wat wil je verlonen en waarderen en op welke manier? Hoe ziet het financiële plaatje er uit? Welke opties zijn er?

Employer branding

Wie ben je als werkgever? Hoe wil je opvallen? Wat maakt je aantrekkelijk? Wat zorgt voor retentie/waarom blijven medewerkers aan boord? Hoe ziet je toekomstige werkplek eruit?

Veranderplan

Waar situeren de huidige medewerkers zich momenteel ten opzichte van het plan? Hoe communiceren we de veranderingen? Welke stappen volgen we bij de uitrol?

Stap 3: Implementatie

Nadat het fundament is gelegd via de workshops, ben ik nog 1 dag beschikbaar tijdens de uitrolfase. Je kan deze dag gebruiken om gesprekken met medewerkers te ondersteunen, bij teamvergaderingen of andere belangrijke momenten.

Wat krijg je extra?

Wat levert het op?

Duurzaam HR-fundament

Vanuit mijn deskundige blik als expert in HR, change en organisatiedesign leggen we samen een stevig HR-fundament.

Kraakhelder plan

Wat moet besproken worden, wordt duidelijk en vergemakkelijkt het debat. Dit resulteert in een kraakhelder plan en logische acties.

Focus

Jij en je medewerkers kunnen zich voluit focussen op de toekomst van het bedrijf. Ik ontzorg jullie bij elke stap.

Maatwerk

Geen one fits all, maar materiaal & deliverables op maat van jouw onderneming en in de taal die past bij jouw onderneming.

Energie

Omdat de te nemen stappen duidelijk worden komt nieuwe energie vrij. Dit straalt de onderneming uit.

Haalbare doelen

Je ambitie om te groeien is geen natte droom meer. Je weet exact wat je te doen staat, iedereen zit op de juiste plek en samen realiseren jullie de doelstellingen.

Het resultaat?

Een duurzaam organisatiemodel waarin elke individuele medewerker volledig tot zijn of haar recht komt, vlot meegroeiend met jouw organisatie.

Staat jouw organisatie voor een ingrijpend verandertraject?

Vraag dan vandaag nog je kennismakingsgesprek aan. Ik denk graag met jullie mee.

Veelgestelde vragen

Het programma kost €25.000 excl. BTW. Kom je in aanmerking voor de KMO portefeuille, dan betaal je slechts 70%, dus €17.500 (excl BTW). Voor dat bedrag krijg je gedurende 4 maanden een ervaren klankbord en begeleiding, aangevuld met professionele deliverables op maat van de onderneming. Daarnaast vraag ik ook om de nodige tijd en engagement van jou als bedrijfsleider en je team om samen de nodige stappen te zetten.

Mijn programma ‘The HR fundamentals’ is bedoeld voor CEO’s van ondernemingen die staan voor een belangrijke verandering met impact op de medewerkers. Ik werk bij voorkeur samen met bedrijfsleiders die zowel resultaat- als mensgericht denken.

Je kan op elk moment starten. Het programma neemt vooral tijdens fase 1 (kick-off) en 2 (workshops) behoorlijk wat tijd in beslag. Tijdens die fasen werk ik graag aan een ritme waarbij we elkaar minstens om de 2 weken zien. Het gaat om 6 workshops, waarin we verspreid over maximaal 10 sessies komen tot de resultaten.

Dat bekijken we samen tijdens het kennismakingsgesprek. Het is gebruikelijk dat CEO’s zich tijdens dit proces laten ondersteunen door medewerkers die fungeren als klankbord bij impactvolle beslissingen. Soms kan het zijn dat we tijdens het traject tot de conclusie komen dat we er best nog enkele extra collega’s bij betrekken.

De workshops worden geleid door mezelf, Stephanie. Het materiaal en de informatie die nodig is voor de voorbereiding worden tijdens de kick-off opgevraagd of bevraagd. Tijdens de workshops kan het er intensief aan toe gaan. Ze volgen elkaar logisch op. Ik werk nogal visueel, waardoor de conclusies als vanzelf vallen. Deze werkwijze heeft tot gevolg dat niemand blijft zitten en er veel dialoog ontstaat die ook na de sessie blijft nawerken.